סלם ואח' נ' תנובה-מרגז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ מס' אגודה 57-000074-5

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
28410-08-10
16.5.2012
בפני :
יעקב שקד

- נגד -
:
1. צביה סלם
2. זכריה סלם

:
תנובה-מרגז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ מס' אגודה 57-000074-5
החלטה

החלטה

בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן כנגד התובעים בשל העדר התייצבות לדיון מיום 20.2.12.

יצויין כבר עתה כי בעבר ניתן פסק דין נגד התובעים בתיק זה בשל העדר התייצבות, ולבקשתם, לפנים משורת הדין, פסק הדין בוטל.

התובעים גורסים כי לא זומנו לדיון. אין בידי לקבל טענה זו. בדיון מיום 20.2.12 הצהיר בפני עו"ד רוזובסקי, שליווה את הנתבעת, כי שוחח אישית עם התובעת 1 והודיע לה דבר הדיון ואף העביר לה בפקס למספר שמסרה את הזימון. הוצג בפני גם אישור הפקס, ובתגובה לבקשה זו ציינת הנתבעת כי זמן קצר לאחר הדיון התקבל במשרד עו"ד רוזובסקי מכתב ובו בקשת התובעת לביטול פסה"ד, ממנו עולה כי מאותו מספר שאליו שיגר את הפסק עם הזימון.

לפיכך, אני דוחה את טענת התובעים וקובע כי זומנו לדיון וידעו עליו באופן פוזיטיבי, ואזכיר את הכלל של "ידיעה כמוה כהמצאה".

לפיכך, אין המדובר בביטול מחובת הצדק, שכן לא היה כל פגם בהמצאה. עסקינן איפוא, בבקשה לביטול מחמת שיקול דעת בית המשפט.

כידוע, בבקשה מעין זו יש לבחון שני מבחנים: האחד, סיבת מחדלו של המבקש מלהתייצב או להתגונן. השני, סיכויי ההגנה של המבקש בהליך. נפסק כי למבחן השני, קרי סיכויי ההגנה בהליך, חשיבות רבה יותר, וכי כאשר יש בנמצא סיכויי הגנה, ניתן לרפא את המחדל של את התגוננות או אי התייצבות בתשלום הוצאות.

ראה לענין זה, א. גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה עשירית, עמ' 373 – 374 והאסמכתאות שם.

אשר לסיבת המחדל: התרשמתי כי מדובר בזלזול בהליך השיפוטי, וכבר בפעם השניה, לאחר שבפעם קודמת לא התייצבו התובעים לדיון וניתן פסק דין, שבוטל.

אשר לסיכויי ההגנה: המדובר בתובענה בגין נזק נטען בשל כך שלטענת התובעים מצאו עכבר מת בשקית חלב.

לפיכך, לצורך בקשה זו, נראה כי קיימים לתובעים טענות הראויות לבירור לגוף הענין.

לפיכך, ראיתי לנכון ליתן לנתבעים את יומם בבית המשפט. יחד עם זאת, נוכח מחדלי התובעים והזלזול בהליך, אני מורה כי ביטול פסק הדין יהא כפוף לתשלום הוצאות לנתבעת בסך 1,000 ₪, תוך 15 ימים מקבלת החלטה זו.

המזכירות תשלח לצדדים החלטה זו. לאחר התשלום, ימציאו התובעים אסמכתא אודותיו, והמזכירות תקבע מועד לדיון.

ניתנה היום, כ"ד אייר תשע"ב, 16 מאי 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>